نقد و بررسي پيکسل ايکس ال گوگل

ساخت وبلاگ

نقد و بررسي پيکسل ايکس ال گوگل 



گوگل امسال پس از کنار گذاشتن سري نکسوس رو به معرفي گوشي هوشمندي آورده است که علاوه بر طراحي نرم‌افزار، طراحي سخت‌افزار آن را نيز در دست داشته باشد. 





در سال‌هاي گذشته گوشي‌هاي نکسوس به‌عنوان وسيله‌اي براي نمايش اندرويد خام به آن صورت که گوگل مدنظر داشت، استفاده مي‌شدند. اين گوشي‌ها با همکاري شرکت‌هاي مختلف ساخته مي‌شدند و گوگل در طراحي و سخت‌افزار آن‌ها نقشي نداشت. اما امسال اين روند تغيير کرد و غول دنياي فناوري به تغييري بنيادي روي آورد. سري پيکسل که امسال براي اولين بار شاهد معرفي آن بوديم، نه‌تنها از نرم‌افزار خام گوگل بهره مي‌برد بلکه خود اين شرکت طراحي سخت‌افزار آن را نيز بر عهده داشته است. هرچند توليد گوشي بر عهده‌ي اچ‌تي‌سي بوده؛ اما اين شرکت تايواني در واقع همان نقشي را براي گوگل ايفا کرده است که فاکس‌کان براي اپل بازي مي‌کند.


هرچند شايد در ظاهر، گوشي پيکسل ايکس‌ال شما را جذب نکند، اما اين گوشي‌هاي پرچم‌دار در واقع به دنبال ارائه‌ي تجربه‌ي کاربري است که در گوشي اندرويد ديگري نمي‌توانيد شاهد آن باشيد. اما آيا گوگل در اولين تلاش خود موفق به معرفي گوشي تمام‌عياري شده است؟ در ادامه با زوميت همراه باشيد تا به بررسي گوشي پيکسل ايکس ال بپردازيم.


طراحي


قطعا در اولين نگاه، طراحي پيکسل ايکس ال نظر شما را جلب نخواهد کرد. حاشيه‌هاي بالا و پايينِ نسبتا زياد که وقتي با دکمه‌هاي ناوبري روي صفحه نمايش همراه مي‌شوند، حاشيه‌ي پايين گوشي بسيار بيشتر به نظر مي‌رسد. طراحي پشت گوشي نيز با بخش فلزي و شيشه‌اي خود شايد باب ميل هر فردي نباشد. با اين حال طراحي پيکسل ايکس ال با گذر زمان بهتر از روز اول به نظر مي‌رسد و جنس بدنه و حسي که در دست به شما منتقل مي‌کند، عالي است.



pixel xl google



در فريم سمت راست گوشي، دکمه‌ي پاور در بالاي دکمه‌هاي تنظيم صدا قرار داده‌ شده است و الگوي متفاوتي دارد تا بدون نياز به نگاه کردن و صرفا با لمس بتوانيد آن‌ها را از يکديگر تشخيص دهيد. در بالاي اين فريم جک 3.5 ميلي‌متري صدا قرار دارد و پايين فريم هم درگاه يو‌اس‌بي نوع سي را در کنار دو شيار که يکي اسپيکر تک‌کاناله و ديگر ميکروفون است، در خود جا داده است. سمت چپ فريم شيار نانو سيم‌کارت وجود دارد و البته خبري از درگاه افزايش حافظه‌ي داخلي نيست.


فلزي که در پيکسل ايکس‌ال به کار رفته، بسيار باکيفيت است و طوري تراش خورده که مانند گوشي‌هاي فلزي معمول بازار، لغزنده نيست و حس نرم‌تري به شما مي‌دهد و البته حس عالي فلز را نيز منتقل مي‌کند. همچنين ضخامت پشت گوشي يکنواخت نيست و در بخش بالاي گوشي ضخيم‌تر شده است تا برآمدگي در قسمت دوربين شاهد نباشيم. بخش شيشه‌اي در پشت گوشي، هر چند از ديد برخي باعث ضربه خوردن به طراحي  شده است؛ اما به بهبود آنتن‌دهي کمک زيادي مي‌کند و گوشي از لحاظ آنتن‌دهي واي‌فاي و تلفن همراه بهتر از بيشتر گوشي‌هاي هوشمند است.



 


گوگل پيکسل ايکس ال



اما شايد مهم‌ترين ايراد وارد به طراحي پيکسل ايکس‌ال، نبود گواهي‌هاي لازم براي مقاومت در برابر آب باشد. اين گوشي داراي گواهي IP53 است که به معناي مقاومت در برابر قطره‌ها و ريزش بسيار کم آب است؛ اما با توجه به قيمت گوشي، بدون شک انتظار اين بود که مانند گلکسي اس 7 يا حتي آيفون 7 شاهد حضور گواهي‌هاي مقاومت بيشتر در برابر آب باشيم.


به‌طور کلي اين طراحي با اينکه شايد طرفدار‌هاي زيادي نداشته باشد؛ اما به‌مرور زمان جايي در دل شما باز خواهد کرد. من هرچند از روز اول هم طراحي پيکسل ايکس ال را مي‌پسنديدم؛ اما بعد از يک‌هفته‌ استفاده از گوشي، علاقه‌ي بيشتري به طراحي گوشي پيدا کردم و متوجه جزئيات زيادي شدم که همگي تجربه‌ي شما را بهتر و بهتر مي‌کنند. يکنواخت نبودن ضخامت پشت گوشي براي از بين رفتن برآمدگي دوربين، لبه‌هاي خميده‌ي قاب پشتي گوشي در کنار بخش شيشه‌اي پشتي که باعث مي‌شود آنتن‌دهي بسيار بهتر از گوشي‌هاي تمام فلزي معمول باشد و نکات بسيار ريز ديگر که باعث مي‌شوند به‌مرور زمان با اين گوشي و طراحي آن ارتباط  برقرار کنيد. با اين حال، حاشيه‌ي زياد بالا و پايين گوشي بيشتر از حدِ مطلوب است و در اين بخش در کنار نبود گواهي مقاومت در برابر نفوذ آب شايد مهم‌ترين نقطه‌ضعف پيکسل باشد. 



گوگل پيکسل ايکس ال



سال گذشته حسگر اثر انگشتي که در گوشي‌هاي نکسوس 6 پي و نکسوس 5 ايکس به کار رفته بود، عملکرد بسيار خوبي داشت و به نظر مي‌رسد گوگل اين روند را طبق انتظارات با پيکسل نيز ادامه داده است. حسگر اين گوشي سريع و دقيق عمل مي‌کند. تنها کافي است انگشت خود را روي سنسور قرار دهيد تا بلافاصله گوشي از حالت استندباي خارج و قفل آن باز شود. اين سنسور تقريبا بدون خطا و بدون درنگ کار مي‌کند و به‌راحتي مي‌توان آن را جزو بهترين‌هاي بازار دانست. اين سنسور از اسکرول انگشت نيز پشتيباني مي‌کند تا مثلا با حرکت انگشت دست از بالا به پايين بتوانيد نوار نوتيفيکيشن‌ها را مشاهده کنيد.


در ادامه براي مقايسه‌ي ابعاد و ديگر مشخصات فني پيکسل ايکس‌ال با رقباي اين گوشي، نگاهي به جدول زير بيندازيد:



اسپيکر


با اينکه پيکسل ايکس‌ال گوگل داراي حاشيه‌هاي نسبتا زياد در بالا و پايين پنل جلويي است، اما در اين گوشي شاهد اسپيکر دوگانه نيستيم و اسپيکر تک‌کاناله‌ي آن در فريم زير گوشي قرار گرفته است. 



undefined



اين اسپيکر تک‌کاناله کيفيت متوسطي دارد و حجم آن نيز نسبتا خوب است. با اين حال با توجه به حاشيه‌هاي نسبتا زياد، انتظار  داشتيم شاهد اسپيکر دوگانه باشيم اما به اسپيکر تک‌کاناله بسنده شده است. از طرفي گوگل هدفوني در جعبه‌ي گوشي قرار نداده تا براي استفاده از جک 3.5 ميلي‌متري صدا نياز به هزينه‌ي اضافي داشته باشيد.


صفحه نمايش


پيکسل ايکس‌ال در بخش صفحه نمايش اختلاف فاحشي با پيکسل دارد. اين گوشي از همان پنل امولد بهره مي‌برد؛ اما اين بار پنل مورد استفاده، 5.5 اينچي است و رزولوشن کواد اچ‌دي دارد. سامسونگ مدعي است پنل امولدي که در اختيار گوگل قرار داده، همان پنل مورد استفاده در گلکسي اس 7 است. هرچند صحت اين ادعا را نمي‌توان تائيد کرد؛ چرا که به نظر مي‌رسد پنل مورد استفاده در گلکسي اس 7 البته با اختلافي کم، بهتر از پيکسل ايکس‌ال است.



گوگل پيکسل ايکس ال



 نمايشگر پيکسل ايکس‌ال بسيار باکيفيت است و رزولوشن بالا در کنار نمايش رنگ‌هاي زنده و کنتراست بي‌نهايت باعث شده‌اند اين صفحه نمايش، چشم‌نواز باشد. از طرفي پيکسل ايکس ال مشکل شايع پنل‌هاي امولدي که در گوشي‌هاي غيرسامسونگي استفاده مي‌شود، يعني روشنايي کم صفحه نمايش را ندارد و مي‌توانيد به‌راحتي از آن در طول روز و زير نور خورشيد استفاده کنيد. به‌طور کلي قطعا صفحه نمايش پيکسل ايکس‌ال يکي از نقاط قوت آن محسوب مي‌شود و کمتر ايرادي به آن وارد است.


نرم‌افزار


گوشي پيکسل ايکس‌ال به‌صورت پيش‌فرض، از جديدترين نسخه‌ي سيستم عامل اندرويد (اندرويد 7.1 نوقا) بهره مي‌برد. اين سيستم‌عامل را لانچر جديد گوگل، موسوم به پيکسل لانچر همراهي مي‌کند. اين لانچر در حقيقت نسخه‌اي تکامل‌يافته از گوگل لانچر است که تغييراتي جزئي به خود ديده است و اکنون آن را دستيار صوتي جديد گوگل، Google Assistant همراهي مي‌کند.


اسکرين شات پيکسل ايکس ال


از ديد گوگل، دستيار موردبحث يکي از اصلي‌ترين نقاط قوت گوشي‌هاي جديد اين شرکت به شمار مي‌رود. گوگل اسيستنت مبتني بر هوش مصنوعي و در حقيقت نسخه‌اي هوشمندتر از Google Now است که به کاربر اين امکان را مي‌دهد تا به فرم محاوره‌اي‌تري با گوشي خود ارتباط برقرار کند. اين دستيار که پيش از اين نيز در پيام‌رسان گوگل الو حضور داشت، هم‌اکنون در تمام بخش‌هاي رابط کاربري پيکسل ايکس‌ال حضور دارد. 


پيکسل لانچر، آيکون‌هاي جديدي نيز با خود به همراه دارد و اکنون آيکون‌ها داراي ابعاد يکساني هستند و بسياري از آن‌ها فرم مدوري دارند؛ اين موضوع باعث مي‌شود رابط کاربري گوشي، ظاهر يکنواخت‌تري داشته باشد.


گوگل پيکسل ايکس ال / Google pixel xl


گوگل قابليت‌هاي ديگري را نيز به سيستم عامل خود اضافه کرده که مهم‌ترين آن‌ها امکان ري‌استارت/ريبوت گوشي است. قابليت ديگر تا حدودي مشابه تاچ‌ سه‌بعدي اپل است و به‌ کمک آن، با لمس طولاني آيکون برخي از اپليکيشن‌ها، مي‌توان به عملکرد‌هاي خاصي دسترسي داشت. اين عملکرد‌ها در قالب ميان‌بر‌هايي در کنار آيکون اپليکيشن مورد نظر، به نمايش درمي‌آيند. البته در حال حاضر تنها اپليکيشن‌هاي گوگل از اين قابليت پشتيباني مي‌کنند.


به‌طور کلي؛ سرعت بالاي نرم‌افزار در حرکت بين بخش‌هاي مختلف، مديريت عالي رم و سرعت بسيار بالاي اجراي اپليکيشن‌ها، همگي باعث شده‌اند پيکسل ايکس‌ال به‌طور قطع سريع‌ترين گوشي اندرويدي باشد. اين موارد در کنار آپديت‌هاي منظم و سريع نرم‌افزاري باعث مي‌شوند اين بخش، نقطه‌ي قوت پرچم‌دار گوگل به شمار برود.


دوربين


گوگل در جريان معرفي گوشي هوشمند جديد خود، ضمن اعلام اينکه اين گوشي از وب‌سايت DxOMark امتياز 89 کسب کرده است؛ مدعي شد پيکسل از بهترين دوربين موجود در دنياي گوشي‌هاي هوشمند بهره مي‌برد. اين گوشي در واقع به سنسور IMX378 سوني مجهز شده است که سال پيش در گوشي‌هاي هوشمند نکسوس 6 پي و 5 ايکس نيز به کار رفته بود. اين سنسور 12.3 مگاپيکسلي لنزي با f/2.0 دارد. ابعاد سنسور برابر با 1/2.3 اينچ است و پيکسل‌هاي آن داراي ابعادي معادل 1.55 ميکرومتر هستند. از ديگر ويژگي‌هاي دوربين پيکسل ايکس‌ال مي‌توان به مواردي همچون تشخيص فاز، لرزش‌گير الکترونيکي تصوير، فوکوس ليزري و فلش LED از نوع Dual-Tone اشاره کرد.


گوگل پيکسل ايکس ال


بهترين قابليتي که دوربين پيکسل ايکس‌ال از آن بهره مي‌برد، حالت HDR+ است. اين قابليت نسبت به آنچه در نکسوس‌هاي سال گذشته شاهد بوديم، بهبود يافته و اکنون بسيار سريع است. دوربين به لطف اين قابليت حتي در موقعيت‌هايي با پس‌زمينه‌ي بسيار روشن يا در سايه‌، تصاوير بسيار باکيفيتي ثبت مي‌کند. پيکسل ايکس ال در اکثر اوقات عملکرد بسيار مناسبي در زمينه‌ي ثبت تصاوير دارد؛ کيفيت تصاوير ثبت‌شده در شرايط نوري مناسب و طول روز، بسيار عالي است؛ تصاوير شارپ هستند و دايناميک رنج آن‌ها با استفاده از HDR+ عالي است. با توجه به اينکه فعال بودن HDR+ در پيکسل ايکس‌ال باعث پايين آمدن سرعت شاتر نمي‌شود، توصيه مي‌کنيم همواره اين ويژگي را فعال نگه‌داريد؛ چراکه بدون شک همواره تصويري بهتر به شما ارائه خواهد کرد.


در محيط‌هاي کم‌نور کيفيت تصاوير بسيار خوب است. اين گوشي از لرزش‌گير اپتيکال بهره‌مند نيست و به‌جاي آن از قابليتي موسوم به لرزش‌گير الکترونيکي تصوير (EIS) استفاده مي‌کند که با ترکيب ژيروسکوپ و پردازش نرم‌افزاري، از لرزش تصوير جلوگيري مي‌کند، بنابراين بايد در طول شب و در شرايط نوري نامناسب، دقت زيادي در ثابت نگه‌داشتن گوشي حين ثبت تصوير داشته باشيد؛ در غير اين صورت شاهد نويز خواهيد بود، البته بار ديگر HDR+ دوربين کيفيت تصاوير را به طرز محسوسي بهبود مي‌دهد و نويز را حذف مي‌کند.



 



پيش نمايش بازي تريلر ابتد...
ما را در سایت پيش نمايش بازي تريلر ابتد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bwolf144grz1a بازدید : 207 تاريخ : چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 5:13